söndag, februari 07, 2010

Varmt är varmt

Pappa Bengt har på senare år utvecklat ett intresse för temperaturer. Han är ju ingenjör så för honom räcker det inte med att konstatera att det är svalt eller varmt. Han vill veta exakt hur varmt det är. Så två veckor i Panama blir ju en utmaning. Här är det oerhört varmt på dagarna, något svalare på kvällarna och inomhus med air condition kan det bli kallt. Men HUR varmt eller kallt, det är det ingen som vet. Inte ens något sånär ungefär vet någon här. Ingen har en termometer, varken ute eller inne.

Så far gick på termometerjakt. Han började, helt naturligt, på byggvaruhuset Do-it-center. De säljer allt. Men inte termometrar. Mannen som Bengt pratade med såg ut som ett stort frågetecken och föreslog att han skulle prova i en teknikaffär. Det gjorde han, i ett par stycken, men de såg lika frågande ut. Någon föreslog att om är det någon som säljer så är det apoteket så far travade genom hela köpcentret till bortersta änden för att fråga på Apotek Arrocha som förutom mediciner också säljer pappersvaror, leksaker, smycken, heminredning, tidningar, skönhetsartikler mm mm. Men inga termometrar.

Det är bara att konstatera att det inte går att köpa termometrar här. Det är ingen som vet, eller behöver veta hur varmt det är. När vi tänker efter har vi heller aldrig hört någon nämna något gradantal trots att vädret, och värmen, diskuteras dagligen. Det är helt enkelt FÖR varmt på dagarna. För oss rätlinjiga svenskar är det något svårt att finns oss i den knapphändiga informationen, men vi verkar inte ha något val.

2 kommentarer:

  1. Idag har vi varit på en regelrätt järnaffär också och frågat om en termometer. Kvinnan bakom disken visste inte ens vad det var.

    SvaraRadera
  2. Underbart! Men om jag känner Bengan rätt så har han väl tillverkat en termometer innan han åker hem :-) Underbara man!

    SvaraRadera