lördag, februari 13, 2010

Panama är ett u-land vad gäller vintersport

Igår hade vi satt klockan för att inte missa OS-invigningen. Här är vi ju nästan i realtid med Vancouver så alla var lite upplivade av att få se Foppa bära fanan nästan live. Vi fick tji. Vi zappade igenom alla 115 kanalerna fem gånger om, med fokus på sportkanalerna, men det var noll, noll OS. En timme efter invigningen börjat berättade man från CNN-studion att invigningen pågick, men inga bilder och inte ett ord om vem som tände elden, vem som sjöng eller vilket tema det var.

Simultant försökte vi komma in på live-sändningarna på svt.se som utlovats på deras hemsida i flera dagar nu. Men nej, rättigheterna till live-sändingarna gäller inte utlandet. Vi tänkte att ok, uppenbarligen hade Panama ingen stor trupp i vinter-OS så det kanske inte var så intressant att visa invigningen. De kommer säkert igen när det börjar komma resultat. Och det har det ju gjort ikväll läser vi i svenska tidningar på nätet. Vi börjar om zappningen och börjar på ESPN som är stora sportkanalen. De visade poker. Men där, där, på kanal 60, på CNN hade vi ett inslag om OS. Reportern i studion berättar om backhoppning och Andreas ropar att Nu Nu kommer bilder! Men nej, det kom en enda stillbild på vinnaren i gul tajt overall. Sedan vidare till baseboll.

Skandal. Har de ingen OS-kultur? Bryr de sig inte om skidskytte? (Som jag har försökt förklara på spanska men av någon anledningen är det ingen här som känner till något spanskt namn för denna stora intressanta världssport.) Men störtlopp i alla fall, det är ju en livsfarlig individuell sport, det borde väl kunna gå hem här. Men nej. Inte ett ord. BORDE inte åtminstone sportjournalisterna visa ett litet uns av intresse? Nog för att snö och is är avlägset men det är ju i herrans namn Olympiska Spelen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar