söndag, januari 31, 2010

Mormor och morfar på besök!

Det var två trötta Axelsson som anlände fredagkväll. Men förstås glada att ha kommit fram. För dem blir det ju en särskilt lång resa: El Hierro-Tenerife-Madrid-Guatemala-Panama. Ändå lyckades de - och resväskan - komma fram i tid.

Trots värmen och tidsförskjutningen är både Bengt och Christina både nyfikna och sugna på att se och upptäcka Panama. Telma och Teo är goda guider och berättar små anekdoter om dels sina egna fyra månader här men också om landet som de snappat upp. "Piren består av kanalen, alltså det som de har tagit upp ur kanalen och lagt i vattnet igen. Där kan man äta god glass nu!"

Barnens sommarskola har slutat och den riktiga skolan börjar först i mars. Andreas åker till Lima imorgon bitti men vi andra är helt lediga och ska bara njuta av att ha semester ihop. I två hela veckor!

4 kommentarer:

  1. Låter härligt!
    I Sydney inväntar vi också barnens mormor och morfar som anländer på måndag.

    Så barnens termin börjar i mars? Här har de just satt igång efter jul-/sommarlovet. Nästa lov är om 10-12 veckor. De kör nämligen fyraterminerssystem här. Hur ser barnens läsår ut i Panama?

    SvaraRadera
  2. Hmm... Knepig fråga. Jag tror att de har fyra terminer men vi märker inte av det. Läsåret börjar nu 1 mars. Sedan är det ju ledigheter lite närsomhelst när det är något att fira, men nästa längre ledighet är först i juli. Då har de ledigt i två veckor. Sedan börjar de i början av augusti igen och kör till jul med typ nå'n vecka och massa enstaka dagar ledigt. Men jag tror faktiskt att rent pengamässigt så verkar det vara fyra terminer. Det finns säkert ett skäl till det, men information är ju inte precis det här landets starka sida...

    SvaraRadera
  3. Lotta!
    Jag har skickat ett mail till din FB-adress. Har du lust att kolla den vid tillfälle?

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Silly me! Som vanligt är det något speciellt med Bengt och Christina :-) Började naturligtvis gråta då jag läste att de anlänt. Hälsa JÄTTEMYCKET!!!!!!!!

    SvaraRadera