tisdag, oktober 05, 2010

Krokodil på villovägar


Igår hade en krokodil gått fel och hamnade på banken. Någon ringde polisen och till vår granne Maribel som genast åkte dit med sonen Daniel. Polis, brandkår och Miljömyndigheten anlände, band för ögonen på krokodilen och ett rep för gapet och de stora starka karlarna lyfte upp honom på flaket. De hade gjort det förr.
Och det är inte mer än tio minuter härifrån. Mitt i civilisationen, mellan Albrooks flygplats och banken. Vi tycker att de bör sätta upp skyltar efter vägarna så att man vet att det är krokodilvarning. De vore ju inte så kul att krocka med en så´n.

4 kommentarer:

  1. Stackarn! Han skulle naturligtvis till Sandbanken. Vem tycker sig inte ha hamnat på fel bank nuförtiden?

    Pappa

    SvaraRadera
  2. Hej, hade lite svårt att sova i natt eftersom jag låg och bekymrade mig för den stackars krokodilen. Han kanske kom för att byta bank. Jag var själv på SEB i samma ärende för något år sedan men slapp som väl var både munkavel och att bli bortforslad på lastbil, även om jag inte heller blev så vänligt bemött som man skulle önska.

    Att få käften hopbunden ocfh uppkastad och bortförd på en lastbil när man bara vill byta bank. Hur kul är det på en skala. Om man skall uttrycka sig lite retro.

    Kramar från pappa - djurrättsaktivist

    SvaraRadera
  3. Han kanske skulle öppna ett konto. Det han inte visste är att i Panama får man inte öppna konto om man inte har bott i landet i minst två år, fast jobb och dokumenterat att man betalat elräkningen. Krokodilen uppfyllde möjligen inte de kraven och man var rädd att han skulle käfta emot?

    Sov du gott. Det var Rescate de Fauna som tog hand om den stackaren. De har sitt kontor bara ett kvarter härifrån och när de tog paus där, med krokodilen på flaket, så lovde de Maribel att de skulle släppa tillbaks honom i naturlig, vild miljö igen. Förstås med outrättat ärende. Men på den där skalan så är väl rätten till en bank underordnad rätten till ett liv i sumpmarken?

    SvaraRadera
  4. Bah! En sån familj man har.
    Christina

    SvaraRadera