tisdag, september 21, 2010

Happy Anniversary!

I fredags var det exakt ett år sedan vi flyttade hit. Det firade vi. Överraskningsfest för Andreas som ju är orsaken till att vi är här, även om det var ett gemensamt beslut. Eftersom vår integration gått så bra så gjorde vi som panameñerna gör, hänger en kväll i Köpcentret. Bio, Churros och Waffles and crepes. Det var familjen Sandin och ungdomarna.

Familjeårsutvärderingen gjorde vi i samband med att vi firade årsdagen av att Andreas kom till Panama, på finrestaurang i El Valle. Var och en i familjen fick svara på vad som varit bäst med det här året, vad som varit sämst, vad vi är mest stolta över och vad vi tyckar är viktigt för det kommande året. Eftersom det var fyra frågor och vi tog en runda på en fråga i taget så var vi också tvungan att äta fyra rätter. Se våra omgivningar på http://www.lacasadelourdes.com/

Andreas och jag kunde konstatera att det bästa under det här året är avsaknaden av det ständiga bruset. Vi stressar inte längre. Vi har tid att se barnen, varandra och inte klämma in saker hela tiden. Vi hinner va' me'. Telma är mest nöjd över skolan, att hon får bada mycket och att hon har många kompisar här. Teo tycker att det bästa är att pappa inte kan lika bra spanska som han.

Båda barnen har långa listor på vad de är mest stolta över. Där finns att de lärt sig spanska så snabbt, lärt sig crawla, fått femma på matteprov, hålla tal på skolgården, lärt sig engelska mm mm. För säkerhets skull för att ingen ska glömma något så lägger han till att han är stolt över att vi gift oss. - Jamen, det var ju för två år sedan! - Ja, men det gör inget, sa Teo. Andreas och jag är mest stolta över våra barn.

Sämst är trafiken. Bilarna och alla usla bilister. Teo är också missnöjd med alla ofräscha toaletter i det här landet. Telma saknar Elsa och dumlekola. Och det är förskräckligt dåligt att det inte finns några cykelbanor.

Det är vårt år i sammanfattning. Mycket bra, lite dåligt och mycket att vara stolt över. Viktigt för kommande året? Då hade vi kommit till efterrätten och den gudomligt goda Heart Attacken. Vi nöjde oss med att säga att vi ska fortsätta ha det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar