fredag, juni 11, 2010

Slutspurt i VM-förberedelserna

ÄNTLIGEN har VM börjat. Vi har förberett oss i veckor. Alla barnen har album och bytt klistermärken i veckor. Bilarna har flaggor på favoritfotbollslaget. Husen har flaggor. Barnen är försedda med fotbollsuniformer. Alla har varsin originalboll. Har man inte tagit ställning vad gäller favoritlag och vem man tror vinner så är man ignorant. Det var verkligen dags för VM att börja.

Idag fredag fick barnen ha sina fotbollsuniformer på sig när de gick till skolan. Sydafrikas mål gjordes när jag var och handlade (jag åkte i pausen!) och hela affären avstannade. Folk på parkeringsplatsen log och överallt hörde man tv:apparater och radioapparter på högsta volym. På Röda Korset hade de lokalanställda ordnat årets första team-building. Framför TV:n.

Så här i elfte timmen träder mammorna in i VM-febern. Jag genomförde morgonens joggingtur i Spanienuniform. Nu har också bytesprocessen med klistermärkna blivit så komplicerad så nu måste vi systematiskt gå igenom alla dubbletter för att fylla albumen. Telma representerar Sandins intressen. På söndag ska Tysklandsmatchen avnjutas i vår soffa. Vi har bestämt vem som står för tilltugget och drinkarna. Festen har äntligen börjat.

1 kommentar:

  1. Hej! Familjen Axelsson från Enskede är nu i Getå. Alla Axelssons i Getå utom Ture är svårt ansatta fotbollsfebern.
    I dag åker vi alla vidare till Stockholm där seniorerna i morgonkväll skall bevista en konsert med världsdirigenten Gustavo Dudamel från Wenezuela.

    Getåkramar från oss alla

    SvaraRadera