måndag, april 12, 2010

Marañon Curazao-skörd



I ett par veckors tid har Silkes största träd varit fullt av saftiga frukter. (Vi har ingen aning om vad de kan heta på svenska, vi har aldrig sett dem förut än mindre smakat dem!) Vem som har klättrat upp i trädet för att kasta ner frukten har varierat och alla utom Teo har fått prova. Teo har däremot fått öva fång-reflexen och trots sitt handikapp lyckades han scora så gott som 100%. De som inte fick plats i trädet eller tyckte det var otäckt att få frukt i huvudet under trädet fick dela ut påsar med marañon curazao till alla hushåll på gatan. Det uppskattades mycket och nu längtar barnen till de två exklusiva veckorna i mars 2011 när det är dags för skörd igen. Men vi har förstått att det här bara är början. En annan grannes enorma mangoträd börjar få mogna frukter. Barnen har redan börjat skicka längtande blickar.

2 kommentarer:

  1. Bladen på trädet och frukterna på fotot ser ut som någon typ av fikon. Det finns ju rätt många sorters fikon. Kan det alltså vara någon sorts fikon?
    Kram
    Morfar

    SvaraRadera
  2. Nej, jag tror inte det. Frukten har vitt saftigt kött och en kärna som en persika. Den samkar som inget annat vi smakat, nästan lite parfymerad. Konsistensen dock, kan vara som ett saftigt päron fast luftigare. Ehh... Var det en klargörande beskrivning? :-)

    SvaraRadera