torsdag, februari 16, 2012

Familjen har utökats

Vi kan nu stolt tillkännage familjens nya tillskott: En Bananstock och två kaniner. Bebisbananerna tillhör till fullo familjen Sandin och är egenhändigt uppodlade och ompysslade av främst mig då. Men visst är de vackra. De nedersta bladet döljer ytterligare rader med småbananer som kommer växa sig stora, starka och goda. Det är fantastsikt att vara småbarnsmamma på nytt.
Däremot är Telma och Teo endast två femtedelsföräldrar till de nya kaninerna. För några veckor sedan bildade Telma, Teo, Paula, Daniel och Luc en klubb som med hjälp av utpressning, grupptryck och fjäsk lyckades få alla föräldrarna att acceptera kanin-inköp. Under förutsättning att de tjänar alla pengar till kaniner, bur, mat och arbetskostnad för burbygge, själva. Sedan 27 januari har de sålt kokosnötter, bakade kakor och överblivna karameller. De har tvättat bilar, passat småbarn, städat poolen, vikit tvätt och också bidragit lite själva från sina sparpengar. Till slut var kassan så stor att det äntligen blev dags att  införskaffa kaninerna. Då fick barnen kalla fötter. Nu när Alberto byggt en så stor bur kan de väl inte bara köpa en kanin? Då kommer den känna sig så ensam. Bäst att köpa två.
Sedan 05.50 i morse har Telma och Teo suttit i buren hos sina nya vänner. Överlyckliga. 
Får vi lov att presentera: Muffin och Cake!

1 kommentar:

  1. Härligt! Visst skall barn ha djur och vilket fint projekt, att jobba ihop till dem och "äga" dem tillsammans med kompisar. Underbart! Morfar och mormor hejar

    SvaraRadera