söndag, januari 29, 2012

På tal om mediadrev.

Det har faktiskt inte undgått oss att Juholt avgått. Vi har också uppfattat att det pågått ett mediadrev och att ett sådant är väldigt obehagligt för de utsatta personerna. Då bör man egentligen vara tacksam när journalister utövar sitt behov av att dreva på icke-personer. Som på en vulkan t e x. Arne Lapidus skrev i Expressen för ett tag sedan om Supervulkanen - ett hot mot hela världen. Längre ned i texten stod det att vulkanen på El Hierro skulle kunna dränka hela New York. Se texten och bilden här: http://www.expressen.se/1.2586328

Nu var det förstås inte Arne som satte rubriken. Men med tanke på att Expressens rubriksättare väljer just Supervulkanen bör vara ett tecken på att Arne tagit i texten. Lite väl kanske. Så här bidde det nämligen:
Lite bubbel. Och ibland lite magmastenar som kommer upp till ytan och ryker. Sure, en vulkan. Men 100 meter under vattnet och inget särskilt hot mot varken New York eller ens invånarna på El Hierro.

Men ett drev är förstås inte bara en artikel i Expressen, om än lång. En snabb sökning på internet visar att det varit mycket skriverier om vulkanen på El Hierro, men lyckligtvis fick inte Arne drevrespons. Vill man veta sanningen bakom förloppet, och är nyfiken på fakta som Arne borde använt i sin research istället för att räkna upp just supervulkaner genom tiderna som hotat hela världen så kan man kika på  http://teneriffaidag.com/erupcionhierro.html Där finns också en ögonblicksberättelse från mamma och pappa, http://teneriffaidag.com/axelssons.html

Så det är klart, man får välja sina källor om man vill undvika det överdrivna. Och så får vi vara glada så länge det bara drabbar en vulkan. Att folk sedan fick hicka av skriverierna, avbokade semesterresor och El Hierro nu gått in i en än djupare kris pga utebliven turism, det får vi se som försumligt i sammanhanget. Ingen person har ju blivit skadad för livet.

1 kommentar:

  1. Men oj. Har liksom inte riktigt hängt med på ett tag. Tack snälla du

    SvaraRadera