måndag, november 08, 2010

Parker med nöje


Magic Kingdom är parkernas park av de åtta förlustelseparker som ligger i Orlandoområdet. Vi hängde på låset och det var tur för mellan elva och två var det så mycket folk att höll man inte hårt i sina egna barn så riskerade man att få någon annans barn. Men vi hann åka de mest populära attraktionerna innan köerna blev timslånga och föräldrarna fick något paniskt i blicken. Vid tre-tiden på em hörde jag en pappa fråga sin tre-åriga dotter fyra gånger: Are you having fun? Hon svarade YES varje gång, men man undrar ju om hon inte hade haft lika kul hemma i trädgungan.

Men det var värt det. Ett Gröna Lund med Junibacken-princip, dvs berg-och-dalbanor och igenkänningsupplevelser i ett. Vi besökte Mimmi och Musses hus, åkte Piratskepp med Pirates of Caribbean, flög genom Peter Pans värld och en hel del hade vi ingen aning om vad det var för figurer. Spektakel, definitivt, men ganska trevligt. Faktiskt.

Dagen därpå var vi på Island of Adventure som bygger på samma princip som Magic Kingdom men med figurer från Universal Studios filmer. Igenkänningsfaktorn var för vår del inte lika hög och det känns ju skönt att barnen inte vet vem Hulken är. Och att åka 3D berg-och-dalbana där man fick smockor av Spiderman, det gjorde bara Andreas. Vi andra tre blev illamående bara att tänka på en sådan resa.


Känner ni igen byggnaden? Just det. Jurassic Park. Deras River adventure blev barnens favorit. Just när man trodde att man skulle bli uppäten av en dinousarie så forsade man nerför ett vattenfall istället. Och då blev man dyngsur. Jag avstod den turen.
Andra dagen i nöjespark fick vi nog redan halv tre. Alla var överens. Visst var det kul, men det får ju inte bli för mycket. Det ska bli intressant att höra våra grannfamilj hade det: åtta dagar med tio parker (de la till Downtown Disney och ett videspelsställe). För att hinna la de in två parker på en dag vid två tillfällen. Och de har tre barn, 2,5 och 7 år. En tia på att Maribel inte orkar upp till tennisen imorgon bitti.

1 kommentar:

  1. Wow! Snacka om att ni lyckas kombinera exotiskt liv med multikulturella upplevelser.../Å-P

    SvaraRadera