måndag, december 07, 2009

Fruktmani

Vår frukt- och grönsaksleverantör kallas "kinesen" och är ett skjul i närheten av barnens skola. Det är en liten affär med bord och hyllor på trekvart och en kinesisk dam som tar betalt i dollaj. De säljer apelsiner säckvis och papayor som är en halvmeter långa. Lime kan man bara köpa i påsar om 20 stycken och vill man ha mangold så räcker det till middagar hela veckan, Det är fantastiskt. Och supergott.

Himmelriket fick sin höjdpunkt när Andreas köpte en frukt- och grönsakscentrifug i New York. Det var förvisso något komplicerat att forsla den genom tre tullar och därmed tre röntgenapparater, Men det var det värt. En Tangerine passion på söndagsmorgonen eller en Tropical deluxe en helt vanlig måndag gör hela dagen till en fest. Och det kommer inte ta slut. Juiceboken har 405 sidor! Och då har vi ännu inte helt utforskat den frysta varianten som gör vanlig frukt till smoothies.

Juiceprojektet innehåller både systematik, spontanitet och svallande känslor. Guava och Äpple i kombination är kärlek. Överdosering av ingefära skapar kräkkänslor. Vattenmelon är 100% energy, 100% detox och 100% skin och dövar dåligt samvete för att barnen får varma mackor både till frukost och lunch. Juiceboken fungerar som kvällslektyr och har nu små post-it lappar i olika färger som hjälp för minnet. Vi går upp 10 minuter tidigare på mornarna för att hinna kärna ur och skala det som ska skalas. Vilken drink det blir har vi bestämt redan kvällen innan och gömt undan frukten som ska användas så barnen inte äter upp den. Maniskt? Absolut.


För övrigt fick jag papaya och kaffe på sängen imorse. Och en vacker teckning med lång text på spanska och svenska. Skrivet i skrivstil. Mors dag är inte så dumt ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar