måndag, november 28, 2011

Tomten är multilingual


I Teos värld talar tomten spanska, engelska, franska och tyska. Och efter en lektion av Teo kan han nu också uttala å, ä och ö. Men kan han läsa skrivstil?


Enligt internationell tradition kommer herr Nikolaus 6 December. Fast i år var han så upptagen för renarna är sjuka och nu måste han flyga runt världen, så han kom tidigt. Så pass att barnen inte riktigt hunnit uppfatta att vi befinner oss i juletider. Men nu är de påminda, samt om att om man plockar ihop sina smutsiga kläder ordentligt och övar noga på läsningen, så är det snart jul. Därav Teos vänliga brev som börjar med: Para Santa clos, och avslutas med vädjan: Santa clos, porfabor me da las cosas. Porfabor. De Teo. Eres el mejor.

På svenska betyder det typ: Jultomten, snälla ge mig sakerna. Snälla. Från Teo. Du är bäst.

3 kommentarer:

  1. Vad har tomten för telefonnummer? Någon Piztolade tycker inte mormor han ska få till jul. Det är ju demoraliserande. Jag ringer!

    SvaraRadera
  2. Tomten verkar ändå lite rörig. Han glömde både nycklar och glasögon när han var på besök, och utan glasögon kommer han inte kunna dechifrera texten. Och skulle han få hjälp av Fru Klaus så är han för omodern för att veta vad både Wii, playstation (plesteichon 3), pistola och Pesepez är. Ingen fara.

    Teo har naturligtvis satt hela sitt hopp till sin bäste kompis tomten eftersom han vet att hans föräldrar inte kommer ge honom sakerna på listan. Det blir säkert bara mjuka julklappar i år. Raggsockor och halsdukar är ju vad han behöver! :)

    SvaraRadera
  3. Men en liten plesteichen 2 kan han väl ändå få. Det tycker i alla fall morfar.

    SvaraRadera