torsdag, september 22, 2011

September Sjukmånad

Efter Costa Rica åkte jag och barnen på resort i ett dygn. Barnen låg i poolen en eftermiddag och en förmiddag och jag låg vid poolkanten och läste studielitteratur. Det låter härligt och det var det men allt har sitt pris. Tre dagar senare hade således först Teo öroninflammation och sedan Telma samma åkomma på onsdagen. Det får man när man ligger för länge i poolen i tropikerna.

Så på torsdag vaknar Telma upp med 40 graders feber. Det hade hon i två dagar. Teo klarade sig ganska bra tills nu i måndags. Då var det hans tur att ha 40 graders feber. Virus. Igår hade ingen av dem feber men en kraftig hosta. Idag. En och halv vecka senare kunde BÅDA barnen gå till skolan. Men de får inte delta i simlektionerna.

Ni som vet hur det brukar vara när barnen är sjuka undrar förstås var Andreas var under denna mardrömsvecka. I Budapest. Så klart. Men jag är en stålmamma och har slutfört fyra inlämningsuppgifter till universitetskurserna, skrivit klart korruptionsseminarierapporten och haft kanelbullsfika i lördags för grannarna och frukost för väninnorna igår. Nu är Andreas hemma. Och jag behöver vila.

Nu vet ni varför jag inte riktigt hunnit uppdatera bloggen. :)

2 kommentarer:

  1. Christina Axelssontorsdag, september 22, 2011

    Hallå, stålmamman, ta det nu lugnt och slappna av. Gå och lägg dig med en bra bok eller titta i taket. Tur att man inte visste hur illa det var, då hade man kanske kastat sig över en "sistaminuten". Fast det finns väl inte sånt härifrån till Panama. Nja, lika bra det, kanske.
    Stor kram från mamma/mormor.

    SvaraRadera
  2. Kan du inte komma på ett sätt att utnyttja det faktum att barnen alltid är sjuka när Andreas är borta? Kanske kan man få till en matematisk beräkning och sätta in i sammanhang som världsekonomi eller klimatpåverkan?

    Jag tänker: om Khadaffi går under jorden (läs: blir sjuk) blir hans soldater lite splittrade (läs: Andreas är på jobbresa) - och det är då man jagar rätt på honom och sätter honom inför domstol.

    Hm. Måste nog klura lite mer på sambanden. Återkommer.

    Kram!

    SvaraRadera