söndag, augusti 28, 2011

Klappförbud

Teo fick inte klappa bältdjuret. Vi utfärdardade klappförbud på alla vilda djur. Då uppstår naturligtvis frågan: vad är vilt och vad är tamt?



Skörden från de två senaste veckornas djurfoton visar att gränsen inte är så enkel att dra. En ödla som Telma och Teo kan komma så nära att de kan ta en närbild? Är man inte tam då?




Hästar får man alldeles säkert klappa. Däremot har vi fått tulla på hjälmobligatoriet.







Och kanariefågeln (det heter den ju naturligtvis inte här!) som vi är helgvakt för. Han hade skadat sin vinge och kan inte flyga. Vår granne tog hand om honom och medan han läker sin vinge får han vård, omsorg och sitta stilla i sin bur. Så fort han kan flyga (hoppas vi!) så kan han släppas fri. Om man är temporärt infångad, är man tam eller vild då?



?









Vi har nu omformulerat klappförbudet. Man får klappa de djur man känner och vet att de inte bits. Trots allt är ju vara djurälskande barn ganska kloka och självständiga. Och vaccinerade mot rabies.

3 kommentarer:

  1. Los familjos Sandinos,
    nu har jag läst ikapp på bloggen (senaste inlägget jag läste var där du, Andreas, solade kaggen med din nytrimmade mustasch).

    Jag saknar er så vansinnigt mycket!!!

    Har börjat jobba på samma pr-byrå som Jerker (efternamnet som bortblåst) och Liv Fjellander (tänk LSU om ansiktena gäckar er). Jerker nämnde plötsligt LSU, varpå jag genast frågade om han hade jobbat tillsammans med er. Jo, minsann det hade han.

    Har från första stund tyckt att han påminner om dig, Andreas! När jag kommenterade likheterna kontrade Liv med att hon tyckte att jag var lik dig, Lotta.

    Äh, hörrni. Kan ni inte säga adjöken till alla bältdjur och turkosa vatten, och komma hem till de svala nätterna och små pippifåglarna istället?

    Kramar!!!!

    SvaraRadera
  2. Vad kul Cilla! Grattis till nya jobbet och vad kul att jobab med Jerker och Liv. Ni kommer göra mycket viktigt ihop. Hälsa dem så gott!

    Och du, det är inte så långt kvar till jul (igår såg jag att det börjat sälja polkagriskrokar och plastjulgranar på Pricesmart). Har ni flyttat in i nya huset då?

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Adjöken... Du är rolig du Cilla. Nä då, vi är inte färdiga med tropikernas överraskningar än. Just nu funderar vi på hur vi ska få ut fladdermössen ut tvättstugan utan att ta död på dem. Ett delikat bekymmer. De kan inte vara kvar för de smutsar ner tvätten och vi kan inte lägga ut gift för då dör de ju. Och de är bara vakna på natten. Hmm. Tål att tänka på.

    SvaraRadera