tisdag, april 03, 2012

Kryssa på kryssning

Nu vet vi varför det kallas för kryssning. Det refererar inte lika mycket till hur man förflyttar sig mellan öarna utan snarare till hur, när och var man förflyttar sig på båten. Det tog oss nämligen ett par dagar att få riktigt kläm på vilken matsal man ska äta i och när för att få lite matro. Eller  hur man kliver av båten i hamnen för att slippa stå i en trång trappnedgång och vänta. Eller när och var man ska ligga vid poolen för att inte bli lomhörd av musiken. Och det kanske det viktigaste, vilken bar man ska sitta i för att slippa spela bingo eller delta i frågesport.

Vi lyckades efter ett tag få en fantastisk kryssningsteknik. Eget bord i dukad matsal där Nezar och Raul serverade oss varje kväll. Fantastiska trerättersmenyer utan buffet-trängsel. Gott och rofyllt.
 Frukost på rummet på utflyktsdagarna. 6.30 knackade room-service på dörren och kom in med varm äggröra och färska wienerbröd.

Se tilläggningen vid kaj från vår balkong och inte skynda sig ut. Gå upp tidigt på morgonen för att njuta av poolen och morgonens svala solstrålar under seglingsdagarna och gå på gymmet, läsa bok på rummet och ta sig en tupplur mellan elva och tre.
Och kanske viktigast av allt. Gå och lägga sig tidigt. På Captains cocktail fick den arme norrmannen stå mitt i centrum och lång kö bildades för att passagerarna skulle få kort på sig med honom. Vi hann inte se det sista leendet han lyckades pressa fram framför kameran innan cocktailen var över .Då hade vi gått och lagt oss för länge sedan.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar